زمین؛ کلید کشف اسرار مریخ
زمین؛ کلید کشف اسرار مریخ
به گزارش ایتنا از Space، تیم لیونز (استاد زیست-زمین-شیمی در دانشگاه کالیفرنیا و یکی از نویسندگان این مطالعه) میگوید: «سؤالی که علاقهٔ ما را برمیانگیزد، این نیست که آیا در حال حاضر زندگی در مریخ وجود دارد یا نه؛ بلکه ما این پرسش را مطرح میکنیم که آیا میلیاردها سال پیش زندگی در مریخ وجود داشته یا نه، که البته بهنظر میرسد این مورد بسیار محتملتر باشد».
پژوهشگران نمونههای سنگی گودال ریس را – که زمانی پر از آب بود – مورد مطالعه قرار دادند. یافتههای آنها نشان میدهد که این نمونهها بهدلیل نسبت ایزوتوپهای نیتروژن و همچنین قلیایی بود زیاد، pH بالایی دارند که این امر خود، نشاندهندهٔ عدم تعادل pH است.

از سوی دیگر، گفته میشود قرار است مریخنورد ۲۰۲۰ ناسا در یک دهانهٔ باستانی در مریخ فرود بیاید که گمان میرود این گودال نیز در گذشته نیز دارای آب مایع بوده باشد. اطلاعات موجود نشان میدهند که ترکیب شیمیایی دهانهٔ مذکور در سطح مریخ، با نمونهٔ دهانهٔ ریس قابل مقایسه است. بنابراین، مطالعهٔ میزان قلیایی بودن، pH و محتوای نیتروژن نمونههای دهانهٔ ریس میتوانند به پژوهشگران کمک کنند تا به ویژگیهای آب باستانی در مریخ بهتر پی ببرند و بهتبع آن، میزان دیاکسید کربن موجود در مریخ در میلیاردها سال قبل را نیز محاسبه نمایند.
البته استاد لیونز برآورد میکند که آوردن نمونهها از مریخ به زمین، ۱۰ تا ۲۰ سال طول بکشد؛ با این حال، او میگوید بسیار خرسند خواهد بود اگر بتواند در یافتن پاسخ به پرسشی که در سرتاسر جهان مطرح است، نقشی داشته باشد.
منبع: خبرگزاری ایتنا